”Norrbotten ska bli bästa region i EU 2013”


En stor samling människor från olika delar av näringslivet deltog i
utvecklingsmötet.

Piteå
IUC Norrbotten, industriellt utvecklingscentrum AB, har i idag och imorgon utvecklingsmöte för entreprenörer i Acusticum. Syftet med konferensen är att inledda och stötta små- och medelstora företag sälja mer med hjälp av basindustri, forskningen och upplevelseindustrin. Forskare, företagare och representanter från universitet från hela landet samlas idag i Acusticum och imorgon i Nolia för att lyssna till ett antal föreläsningar.

Upplevelse konferensen gick av stapeln idag klockan 11:00 i Acusticumresturangen där representanter från olika småföretag från hela landet samlade sig och åt lunch tillsammans. Konferensen är uppbyggd i 4 teknisk del konferenser. Idag ligger fokus på upplevelseindustri medans morgondagens fokus är på basindustrin.

Stora målsättningar
Eric Björkman, representant för IUC, har stora förhoppningar och menar att syftet med konferensen är att få småföretagen till att samarbeta med varandra, vilket i sin tur ska leda till en inspiration att bli bättre och producera mer.
– IUC ägs av hundratals företag och vi vill bygga tillväxt i regionen. Vi vill stötta småföretagen, stimulera dem till att bli bättre och producera mer, säger Björkman.
Björkman har stora målsättningar på IUC Norrbotten.
– Vi ingår i EU:s ramprogram där vi strävar efter att göra Norrbotten till bästa region i EU 2013. Vi startade arbete förra året och beräknas leva upp till målsättningarna 2013, avslutar Björkman

Bengt Strömbro som moderator
Moderator för konferensen är Bengt Strömbro, programledaren för radioprogrammet ”Mammas nya kille” i Sveriges radio P3, fick frågan om vad det innebär att vara moderator för utvecklingsmötet.
– Mitt jobb är att hålla i programmet, hålla paneldebatt och hålla i ordningen. Det är min uppgift som Moderator under de här två dagarna, säger Strömbro.
Strömbro fick även frågan om vad han förväntar sig av utvecklingsmötet.
– Jag förväntar mig att få lära mig mer i företagen i regionen, om all basindustri i norrbotten. Allt som sker i inom industrin och som har pågått i några år nu är väldigt intressant, tillägger Strömbro

André Sao Pedro

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0